Tvangsauktion: Flere skoler skal under hammeren

Foto: itvang.dk

I øjeblikket er der - blandt villaer og lejligheder - ikke bare en, men to skoler på tvangsauktionsmarkedet.


En friskole og en efterskole, som begge for nyligt et blevet begæret på tvangsauktion, hvor de gamle uddannelsesintuitioner bliver solgt til højest bydende.

Det skriver boligvisningssitet Boliga.dk.

I den sønderjyske by Gram har byens efterskole indtil for nyligt huset omkring 80 elever i 9. og 10. klasse. Skolen er nu lukket - og du kan byde på den historiske ejendom, der i sin tid fungerede som et sygehus, på den kommende auktion.

Vinder du hammerslaget, erhverver du dig en hovedbygning fra 1859 med 25 værelser, hvor der ifølge salgsopstillingen på tvangsauktionssitet Itvang.dk er mindst 60 sengepladser, et storkøkken, en spisesal, opholdsstuer og klasselokaler.

Derudover er det også endnu en værelsesbygning, en multihal og en ekstra undervisningsbygning på den næsten 2,7 hektar store grund midt i den lille by.

Sidst efterskolen blev handlet var tilbage i 1998, hvor salgsprisen lød på ti millioner kroner.

Gammel fynsk folkeskole


Lidt mindre i formatet er Jordløse friskole, der oprindeligt var folkeskole for de omliggende byer på det vestlige Fyn, som også er begæret på tvangsauktion, efter den lukkede for nyligt.
Foto: iTvang.dk

På auktion er hovedbygningen fra 1940, som sidenhen er blevet bygget til og om, med dertilhørende undervisningslokaler, administration, gymnastiksal, foredragssal, klasselokaler og et klublokale.

Friskolen, der ligger med udsigt til marker i den lille by Jordløse, blev ifølge Boliga.dk senest solgt i 2005 for to millioner kroner.

Begge tvangsauktioner finder sted i starten af januar i henholdsvis Retten i Odense og Retten i Sønderborg, hvor alle interesserede kan byde på adresserne.