Landets dyreste sommerhus handlet på tvangsauktion: Prisen placerer salget helt i top

Foto: itvang.dk


Efter flere forsøg på at få solgt Danmarks – på det tidspunkt – dyrest udbudte sommerhus, endte den 286 kvadratmeter store ejendom på Rungsted Strandvej i Nordsjælland med at blive handlet på tvangsauktion i starten af november.

Hammerslaget endte ifølge tvangsauktionssitet itvang.dk på svimlende 18,5 millioner kroner – og selvom den salgspris altså placerer adressen blandt de absolut dyreste sommerhushandler i år – er det fortsat en pæn bid under den pris, huset var til salg under.

Det skriver boligsiden Boliga.dk.

Ejendommen blev nemlig oprindeligt udbudt til salg tilbage i 2016 – den gang lød prisen på 29,5 millioner kroner, siden da er huset taget af og på markedet af flere omgange; senest med en udbudspris på 23,9 millioner kroner, hvilket altså stadig var nok til at placere ejendommen som det dyrest udbudte fritidshus.

Strandvejspalæet ligger i det attraktive liebhaverområde nær Rungsted Havn – et område, der ikke typisk er præget af sommerhuse, men når adressen alligevel har status som sådan skyldes det, at der ikke er bopælspligt i huset, der blot har ni år på bagen.

 

Sommerhushandlerne er eksploderet


2020 blev året, hvor mange danskere fandt glæden ved at feriere omgivet af jordbær, koldt havvand og grill på terrassen på hjemmelige breddegrader. Sommerhusmarkedet tog nemlig i det hele taget et gevaldigt spring med næsten 11.000 handler hidtil i år.

Ifølge Boliga.dks opgørelse over antallet af bolighandler – har 2020 således allerede slået de foregående år med længder. I 2019 – hvor sommerhusmarkedet allerede stor i flor – blev der nemlig bare handlet 8.170 sommerhuse, mens der for fem år siden – i 2015 – var 5.520 fritidshuse, der fik nye feriebeboere.

Årets dyreste fritidshandel har været salget af et sommerhus i Tisvilde, som er endt med at koste de nye ejere 28,24 millioner kroner, hvilket gør det huset på Rungsted Strandvej til årets næst dyreste sommerhushandel.

 

Se de sommerhuse, der for øjeblikket er begæret på tvangsauktion her