Eva Trio-faders villa på tvangsauktion

"arkitektonisk perle" bygget i glas og stål og med udsigt over Øresund.

Designeren Ole Palsby, som nok er mest kendt for at stå bag Eva Trio-serien, efterlod sig en pragtvilla i nordsjællandske Ålsgårde, da han døde i 2010, men en række millionlån i villaen har sat tommeskruerne på arvingerne.

Op gennem 0'erne blev ejendommen kraftigt belånt, så gælden i huset nu er oppe på over 13 mio. kr., og selvom de nuværende ejere, der består af boet og Palsbys enke, keramikeren Bente Hansen, gennem det seneste år har forsøgt at sælge huset gennem en ejendomsmægler, er det ikke lykkedes.

Huset røg derfor på tvangsauktion for et par uger siden, hvor en køber bød fem mio. kr. for villaen, men kreditorerne har bebudet en en ny tvangsauktion i håb om et større beløb.

Forbundet af glasgang
Ifølge auktionsmaterialet er der tale om et hus opført i 2004 med fem værelser, tre toiletter og to badeværelser fordelt på et samlet boligareal på 218 kvadratmeter, mens kælderen er på 201 kvadratmeter.

Ejendommen, som Ole Palsby selv har tegnet og som er blevet hyldet for sit design, er opført med facader i jern og stål, har kæmpe vinduesflader og består af to huse forbundet af en glasgang og en atriumgård.

Boligen blev blev først forsøgt udbudt til salg via en ejendomsmægler i april 2011.

Her lød prisen på ca. 10 mio. kr., men efter slutningen af udbudsperioden var prisen nede på knap syv mio. kr., og første bud på tvangsauktionen lød altså på fem mio. kr.

Termokande
Ole Ludvig Palsby var indtil sin død i 2010 en af Danmarks største designere og lagde blandt andet sin streg til Eva Trio-serien, ligesom han var manden bag et af verdens mest solgte termokandedesign, nemlig den kuglerunde Alfi Termokande.

I 2000 blev han ridder af Dannebrog, og han er desuden repræsenteret på Museum of Modern Art i New York.