Herning-ejendom begæret på tvangsauktion: Eks-milliardær skylder 180 millioner kroner

Foto: iStockphoto


Det er ikke så enkelt at trække en ret streg i sandet og en gang for alle erklære finanskrisen for ovre.

Rundt om i landet spøger efterveerne nemlig stadig - det kan særligt ejendomsspekulanten Peter Halvorsen skrive under på.

For anden gang på lidt over et år er en af Essex-stifterens store erhvervsejendomme nemlig begæret på tvangsauktion med en gæld i den rigtig høje millionende.

Den 30. september blev det annonceret på Statstidende.dk, at ejendommen, der ligger i Herning, skal en tur under fogedrettens hammer med en gæld på lige knap 180,3 millioner kr.

Og dermed er fremtiden for den 11.325 kvadratmeter store erhvervsejendom altså i hænderne på tvangsauktionens højest bydende, hvis det ikke lykkes Halvorsen at afværge auktionen.

Ejendommen ligger ifølge salgsbeskrivelsen på itvang og Tvangsauktioner.dk på en “virkelig god beliggenhed i udkanten af Herning” og er i dag udlejet til et byggemarked, der blandt andet har indrettet sig med et havecenter, en trælast og en isenkram-afdeling.

Shopping og fodbold


Før krisen optog Peter Halvorsen ganske store lån gennem flere forskellige banker; blandt andet Roskilde Bank og Amagerbanken, der begge krakkede under finanskrisen.

I 00’erne investerede Halvorsen blandt andet gennem sit enorme ejendomsselskab Essex i flere ejendomme. I 2006 købte firmaet således shoppingcenteret RO’S Torv i Roskilde, og i forbindelse med relanceringen af det nye Randers Stadion kom Essex også på banen og stadionet fik navet Essex Park.

Sidste sommer var det ejendomsspekulantens over 37.000 kvadratmeter store erhvervs-kompleks i Næstved på det sydlige Sjælland, der var begæret på tvangsauktion.

Ejendommen havde Halvorsen købt i 2008 for 203,5 millioner kr.

Se og læs mere om tvangsauktionen her