Så meget kan du spare på tvangsauktion

...


Tvangsauktioner er ofte forbundet med ganske triste omstændigheder, men for købere af villaer og rækkehuse på tvang kan der være mange penge at spare frem for at handle på det almindelige boligmarked.

Det viser en undersøgelse, som Boliga har foretaget for hele 2015.

På landsplan kan man spare 67 procent ved at købe villa eller rækkehus på tvangsauktion. Her er den gennemsnitlige kvadratmeterpris 4.756 kroner, mens den for almindelig fri handel er 14.225 kroner.

Ifølge Trine Peters, der er afdelingschef for tvangsauktioner.dk, skyldes de lavere priser på tvangsauktioner flere forskellige ting.

- Kvadratmeterprisen er oftest lavere på tvangsauktion, fordi potentielle købere kan byde uden at skele til ejendomsværdien.

- Vi ser også, at rigtig mange ejendomme er i uvedligeholdt eller ligefrem ringe stand. I modsætning til ejendomme i fri handel, der bliver klargjort før et salg, og hvor sælger har et stort fokus på at gøre ejendommen indbydende, siger Trine Peters.

Nordjyderne sparer mest
For nordjyderne eller de, der er villige til at flytte til Region Nordjylland, er der mest at spare ved at handle på tvangsauktion. Villaer og rækkehuse på tvangsauktion er således hele 72 procent billigere målt på den gennemsnitlige kvadratmeterpris.

Hjørring Kommune, der er beliggende i Region Nordjylland, er da også den kommune i landet, hvor forskellen mellem prisen på tvangsauktion og almindelig fri handel er størst. Den gennemsnitlige kvadratmeterpris for tvangsauktioner lå i hele 2015 på 2.440 kroner, mens man i almindelig fri handel fik 7.631 kroner for en kvadratmeter. Det er en forskel på 68 procent.

På Sjælland kunne Holbæk prale af den største prisforskel med 62 procent, mens Middelfart lagde sig i spidsen på Fyn med 62 procent.

Mulighed for en god handel
Hvis man overvejer at investere i en bolig på tvangsauktion, er der dog en række ting, man bør være opmærksom på.

- En ejendom på tvangsauktion købes som beset, og der tegnes ikke ejerskifteforsikring. Vi opfordrer derfor altid interesserede købere til at besigtige ejendommen i samråd med en byggesagkyndig.

- Både for at klarlægge skjulte fejl og mangler, men også fordi en ejendom, der ved første øjekast kan se ud til at være i ringe stand, kan vise sig at være i fin stand og dermed blive en rigtig god handel, siger Trine Peters.

Du kan se en oversigt over alle kommuner, hvor der i 2015 blev solgt minimum 20 villaer og rækkehuse på tvangsauktion her.